Popović: Nisu me hteli!

Čudan je život sportiste košarkaša. Idete od vrha do dna i nazad. Nikada ne znate šta može da vam se desi i šta vas očekuje. Upravo to je zadesilo Bojana Popovića, čoveka koji je promenio nekoliko vrhunskih klubova (Dinamo Moskva, Unikaha. Lijetvos Ritas, Efes Pilsen), pošto je prekinuo saradnju sa Partizanom MTS.

Okrenemo li se samo nekoliko meseci unazad, setićemo se samo blistavih trenutaka - srebrene medalje Popovića sa reprezentacijom Srbije na EP u Poljskoj, zatim i fenomenalnih partija u dresu Lijetuvos Ritasa u Evroligi, a potom i velikog potpisa za crno-bele.
Saradnja je pre dva dana, na opšte iznenađenje, prekinuta.
- Imali su sastanak u klubu posle koga me je trener Vlada Jovanović obavestio da imaju drugu opciju na poziciji plejmejkera. Nisam hteo da se suprostavljam, jer nikada to u karijeri nisam radio. Ako me neko neće, onda je sve jasno. Iznenađen sam da se to desilo samo posle nešto više od 20 dana, jer nisam odigrao čak ni zvaničnu utakmicu - kaže Bojan Popović.

Možda je i povreda u Banjaluci protiv Igokee jedan od razloga, jer se između redova moglo pročitati da se u taboru šampiona pribojavaju toga.
- Povreda je možda jedan od uzroka. Dobio sam udarac na meču sa Igokeom, ali sam trpeo i igrao. Čak sam i taj duel završio, a i posle nekoliko dana igrao trening meč u Sloveniji. Mislim da to nije prelomilo kada su u Partizanu MTS razgovarali o mom statusu.

Partizanov centar Nejtan Džavaji prilikom jednog intervjua rekao je da fenomenalno funkcioniše “pik en rol” sa Popovićem.
- Pročitao sam to i drago mi je da je Nejtan to izjavio. Istina je da smo na početku lošije fukcionisali, ali posle našeg prvog razgovora bilo je dobro. Nisam pričao samo sa njim, već i sa ostalim saigračima i sve je išlo nabolje. Upravo zbog toga sam iznenađen, kao i zbog činjenice da nisam odigrao nijednu zvaničnu utakmicu. Šta je tu je, život ide dalje - završava Bojan Popović.

OČEKUJEM PRINOVU
Sezona samo što nije počela. Panika je uhvatila sve igrače bez ugovora, a među njima je sada i Bojan Popović. Šta i gde dalje?
- Ne znam, možda ću da sačekam nekoliko dana u Beogradu, jer je pitanje dana kada će mi se supruga poroditi. Upravo je to jedan od razloga zbog kojih sam došao u Partizan MTS.

 TODORIĆ: NIŠTA NOVO
Za sportskog direktora Partizana MTS nema predaha. Kasete, DVD i statistika su svakodnevnica za čoveka čije se ime vezuje za sve uspehe crno-belog tima. Američki plejmejkeri se ređaju na traci, a mediji bruje - Divorik Spenser, Kurtis Džerels... Na drugoj strani, kada su u pitanju krilni centri, samo jedno ime se vezuje za šampiona Srbije - Zoran Erceg.
- Nema ništa zvanično, radimo i tražimo najbolje rešenje za Partizan MTS. Gledamo mnoge bekove i pokušaćemo da dovedemo pojačanja što pre, kako bismo imali vremena da uigramo linije pred početak sezone - kratak je bio Dragan Todorić.

www.novosti.rs

Pogledajte još