Živojinović: Finale protiv Francuske u Areni

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović potvrdio je da će Beogradska arena biti spremna za finale Dejvis kupa protiv Francuske koje se igra od 3. do 5. decembra.

"Beogradska arena će sigurno biti domaćin finalnog duela. Ostalo je da razradimo neke tehničke detalje, ali sve ćemo uraditi na najbolji mogući način", kazao je Živojinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Početkom nedelje, nakon plasmana Srbije u finale Dejvis kupa, u javnosti su počele špekulacije da li će moći da se igra u Areni, jer 28. novembra u tom objektu nastupa "Cirkus sunce".

Prema pravilima Međunarodne teniske federacije (ITF) prvi trening ekipe moraju da imaju 29. novembra, a prethodno je potrebno vreme i za postavljanje podloge za teren.

"Finale Dejvis kupa je finale koje prevazilazi sportske okvire. Eventualno osvajanje trofeja mnogo bi značilo za naš tenis i za celu zemlju", istakao je Živojinović.

Predsednik TSS rekao je da će pokušati i da uoči finalnog meča u Beogradu okupi teniske legende Francuske i bivše Jugoslavije.

"Ideja je da dovedemo Anrija Lekonta, Gorana Prpića, razgovarao sam i sa (Goranom) Ivaniševićem, možda da pozovemo i Fabrisa Santoroa. Hoćemo da ceo prihod od spektakla kao što je finale namenimo razvoju juniorskog tenisa u Srbiji", objasnio je Živojinović.

Prvi čovek srpskog tenisa kazao je i da se nada da će se uskoro krenuti u realizaciju projekta izgradnje Nacionalnog teniskog centra, jer želi da "Srbija i narednih godina ostane u svetskom vrhu".

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je u finalu protiv Francuske očekuje veoma težak duel.

"Francuzi su izuzetno dobri na svim podlogama, a ne želimo još da saopštimo na čemu ćemo igrati. Čekamo da vidimo da li će igrati Žo Vilfred Conga. Čekamo i Masters u Londonu na kojem će, tri nedelje pre finala Dejvis kupa, igrati Đoković i Zimonjić, pa možda da iskoristimo tvrdu podlogu koja će biti i u Engleskoj", naveo je Obradović.

On je rekao da ne sumnja da će teniseri Srbije biti spremni za finale, iako se igra na kraju sezone.

"Znam da će doći iscrpljeni, ali ne igra se svake godine finale Dejvis kupa, i to u svojoj zemlji. Ne sumnjam da će pronaći dovoljno motivacije i energije za duel protiv Francuske", zaključio je Obradović.

Pogledajte još