U nedelju izbor za Dečiju Evroviziju

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Radio-televizija Srbije direktno će prenositi 26. septembra izbor za srpskog predstavnika na "Dečijoj pesmi Evrovizije 2010", koja će biti održana u novembru u Minsku.

Predstavnici RTS-a su u četvrtak na konferenciji za novinare najavili da će u nedelju na Prvom programu od 12.30 gledaoci moći da vide nastupe deset autora i izvođača uzrasta od 10 do 15 godina.

Nastupiće redom autori i izvođači Marija Gligorević sa pesmom "Vera u sebe", Boško Baloš peva "Kap po kap", Sofija Šašić "Kralj provoda", Anđela Išić "Egzit za ljubav", Boris Subotić "Do moje klupe", Sonja Škorić "Čarobna noć", Đorđe Marković "Rok je...", Teodora Vujić "Reči tišine", Mia i Pavle "Žmurke" i Milica Savić "Kao u snu".

"Dečija pesma Evrovizije" biće održan u glavnom gradu Belorusije 20. novembra uz učešće predstavnika zemlje domaćina, Srbije, Jermenije, Belgije, Makedonije, Gruzije, Letonije,, Malte Moldavije,, Holandije, Rusije, Švedske i Ukrajine. Takmičenje se održava od 2003. godine, a Srbija je najbolji plasman imala sa Nevenom Božić i pesmom "Piši mi" 2007. godine.

Pogledajte još