Marko Đurovski

Novinari koji prate muzičke promocije u Beogradu imali su u sredu bogat program, i dnevni i večernji, u rejonu Kalemegdana. Nekoliko sati posle pres konferencije Parnog valjka na „Kalemegdanskoj terasi“, nešto sasvim drugačije prezentovano je u bašti kluba „Underground“. U pitanju je spot za pesmu Marka Đurovskog „Da li si prestala da me voliš“ koja je objavljena na njegovom diskografskom prvencu „Jedna strana moje knjige“ (Siti rekords, 2008).

 Bašta „Undergrounda“ je bila dupke puna, sastav – prilično šarenolik. Pored Markovih prijatelja, bilo je tu i njegovih kolega sa estrade, iz „Farme“, ali i sportista jer je prva asocijacija na pomen prezimena Đurovski uvek bila i biće – fudbal. Krenuo je Marko putem slavnog oca Milka i, zajedno sa bratom Mariom, pikao bubamaru, međutim, rešio je da napusti zeleni pravougaonik i lati se mikrofona.

 -Žao mi je što Mario nije u mogućnosti da prisustvuje promociji – igrao je danas kup utakmicu, baš sad je u putu – počeo je priču Marko Đurovski.

 Okupio si dosta sveta zbog novog spota, pa reci nešto više o tome.
-Spot je rađen trenutno najboljom kamerom, Sonijevim „redom“ sa filmskim objektivima, naravno. Snimali smo na dve lokacije u Beogradu – napolju i u studiju, i to još u julu, ali pošto je spot malo zahtevniji, montaža je potrajala. Radili smo ga Vedad Jašarević i ja, u našoj produkciji, napokon je došao taj trenutak da ga plasiramo.  

 Kako ste osmislili spot ?
-To je ljubavna priča, ali specifična, „istripovana“ ako mogu tako da se izrazim. Poenta je da se ta devojka i ja tražimo, ali ne možemo nikako da se nađemo. Deluje kao neki san. Tražimo ljubav, a stalno se za dlaku mimoilazimo. Uvek smo tu, a nema nas. Nadam se da će se publici takva ideja, i, naravno, realizacija, dopasti.

 Osim spota, što bi reklo Bijelo dugme, „šta ima novo, kod tebe“ ?
-Završavam snimanje emisije koju vodim na Pinku, to bi trebalo da potraje još nekih mesec dana, potom se posvećujem maksimalno muzici. Imao sam razne izlete – „Farma“, voditeljstvo, ali sam se ipak pojavio u javnosti kao muzičar i to mi malo nedostaje, kao i mojim fanovima, jer su prošle skoro tri godine otkad sam izdao album.

 Priprema li se drugi CD ?
-Uveliko radim na tome, mislim da će u martu izaći, a krajem novembra bi trebalo da se pojavi singl koji će najaviti taj album.

 Prođe još jedno leto, da li je bilo radno ?
-Polu-radno. Leti više volim da uživam, nisam klasičan pevač. Meni je ovo ipak hobi – naravno, ne bunim se da zarađujem od toga, ali uvek dajem prioritet nekim drugim stvarima. Možda se to promeni, trenutno se tako osećam.

 Učestvovao si u prvom serijalu Farme – tek što je prošao burni, drugi, krenula je i treća sezona. Pratiš li kako se na uslove u Lisoviću adaptiraju novi farmeri ?
-Naravno. Priča je, opet, totalno drugačija od svih prethodnih. Sada se svi prikazuju kao dobri, ali to je početak, čuvaju se. Videćemo šta će biti kasnije.

Tvoj favorit je...
-Baki. Prijatelj mi je, logično da za njega navijam. Kakav god da bude, ja ću ga podržavati.

 Raduje te što je na promociju došlo dosta tvojih drugara iz fudbalskih dana ?
-Ja sam, ipak, pre svega fudbalski čovek, sve ostalo je vremenom došlo – rekao je, za kraj razgovora, Marko Đurovski i krenuo da se pozdravlja sa zvanicama među kojima su bili Big Lale, Isidora Bjelica, Dragana Milošević, Oliver Katić...

 

Milan Ćunković

 

Pogledajte još