Karadžić prosledio ostavku Cvetkoviću

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Srbije Marko Karadžić rekao je da je u petak premijeru Mirku Cvetkoviću prosledio svoju ostavku zbog neslaganja sa politikom koju vodi ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić.

Karadžić je agenciji Beta rekao da je prosledio zahtev premijeru Cvetkoviću i ministru Čipliću da ga na narednoj sednici Vlade razreše sa mesta državnog sekretara jer, kako je naveo, ne želi da svojim imenom stoji iza pogrešne politike koju vodi ministar Čiplić.

"Ne želim da u javnosti budem predstavljen kao državni sekretar, a da to u stvari nisam, jer u tom ministarstvu niti imam mogućnost da utičem na politiku niti sam od strane ministrra shvaćen kao njegov saradnik", rekao je Karadžić koji je u martu javno iskazao nezadovoljstvo radom ministra Čiplića.

Prema njegovim rečima, ministar Čiplić je na svaki način pokušao da mu pokaže da mu mesto nije tamo.

"Ne bi bilo ni ljudski ni profesionalno da primam platu od ove države i da se pravim da sam nešto što u stvari nisam. Samo mi je žao što ležernost i ta vrsta nerada ministra Čiplića baca senku na sav onaj dobro urađen posao mojih kolega u Mininistarstvu i čitave Vlade", naveo je Karadžić.

Pogledajte još