Tri liste Bošnjaka nastaviće sastanke

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Tri liste Bošnjaka nastaviće razgovore u Novom Pazaru i nastojaće da prevaziđu postojeće probleme uz uvažavanje izborne volje Bošnjaka, saopštilo je u petak Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Srbije.

"Na sastanku su sve tri liste iznele svoje polazne stavove i naveli probleme za koje smatraju da je neophodno da budu rešeni", navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava posle sastanka predstavnika tri liste s ministrom Svetozarom Čiplićem u Beogradu, a kojem je prisustvovao šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos.

Sastanak je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, završen konstatacijom da će sve tri liste nastaviti sastanke u Novom Pazaru i da će nastojati da prevaziđu postojeće probleme uz uvažavanje izražene izborne volje Bošnjaka.

Predstavnici Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ), Bošnjačke liste (BL) i Bošnjačkog preporoda (BP) rekli su da nisu postigli dogovor o formiranju Bošnjačkog nacionalnog saveta. Posle sastanka u Beogradu s ministrom Čiplićem, Mevlud Dudić (BKZ), Esad Džudžević (BL) i Sedetin Mujezinović (BP) su u izjavama agenciji Beta ocenili da je danas jedini pomak bio dogovor da se svi ponovo sastanu.

Pogledajte još