Bajern, Real i Čelsi traže iskupljenje

LONDON, 27. oktobra 2010. (Beta-AP) - Finalista Lige šampiona iz prošle sezone Bajern iz Minhena, kao i devetostruki osvajač tog trofeja Real iz Madrida, na  utakmicama drugog kola tog takmičenja moraće da se iskupe za loša izdanja u nacionalnim šampionatima.

Bajern je u subotu pred svojim navijačima na "Alijanc areni" izgubio od neočekivanog lidera nemačkog prvenstva Majnca (1:2) za kojim sada zaostaje za čak 10 bodova. Real je igrao samo nerešeno 0:0 sa Levanteom u španskoj Primeri.

Ceh bi zato mogli da plate Bazel, koji će biti domaćin Bajernu u Grupi E, kao i Okser, koji čeka Real u Grupi G. "Dobra stvar u fudbalu je što možeš da popravis utisak za samo tri dana. A moraćemo da se popravimo, jer onakva partija nije dovoljna za Bundesligu, a kamoli za Ligu šampiona", kazao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Dobra stvar u fudbalu je što možeš da popravis utisak za samo tri dana. A moraćemo da se popravimo, jer onakva partija nije dovoljna za Bundesligu, a kamoli za Ligu šampiona", kazao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Bajern će, međutim, put Bazela krenuti bez povređenjih Frenka Riberija, Arjena Robena, Davida Alabe i Dijega Kontenta, pa će još teže do neophodnih prilika.

Minhenski tim je na šest dosadašnjih mečeva u Bundesligi postigao samo pet golova. Napači Miroslav Kloze i Ivica Olić nisu pogađali.

Drugi meč dana u Grupi E igraće domaća Roma, ohrabrena subotnjom pobedom nad aktuelnim prvakom Evrope i Italije Interom, i rumunski Kluž.

Trener Reala Žoze Morinjo, koji je prošle sezone osvojio Ligu šampiona sa Interom, a 2004. godine i sa Portom, imaće isti problem kao i kolega iz Bajerna - da reši problem sa lošom realizacijom.

"Moramo da postižemo više golova. Dobro igramo u odbrani. Primili smo samo jedan gol na šest takmičarskih utakmica. Taktika, dakle, nije problem, ali ne postižemo golove i naravno da sam zabrinut", kazao je Morinjo, koji još ne može da računa na Brazilca Kaku.

Drugi meč Grupe G u Amsterdamu će igrati Ajaks i Milan, četvrostruki i sedmostruki prvaci Evrope.

"Idemo u Amsterdam sa obnovljenom odlučnošću", rekao je levi bek Milana Luka Antonini ohrabren posle pobede nad Đenovom od 1:0.

Sličan problem kao Bajern i Real imaće i engleski šampion Čelsi, koji će u Grupi F dočekati Olimpik iz Marseja i pokušati da pobedom baci u zaborav subotnji poraz od Mančester Sitija (0:1), prvi u Premijer ligi ove sezone.

"Biće teško, francuski klubovi poslednjih godina igraju odlično u Evropi. Prošle sezone su imali dva tima u četvrtfinalu. Neće biti kao pre dve godine kada nam je došao Bordo i izgubio sa 0:4. Biće sasvim drugačije", istakao je prvotimac Čelsija Floran Maluda.

Pritisak će biti i nad fudbalerima Olimpika, koji je u u prvom kolu Lige šampiona u Marseju izgubio od moskovskog Spartaka.

"Čelsi je favorit, ne samo u ovom meču, već spada u grupu od četiri ili pet timova koji su glavni konkurenti za trofej Lige šampiona", naveo je trener Olimpika Didije Dešamp, koji je u sezoni 1999/2000 igrao upravo za Čelsi.

Spartak će na drugom meču Grupe F biti domaćin slovačkoj Žilini.

Srpski prvak Partizan će u Grupi H u Beogradu dočekati Arsenal, dok će Šahtjor, koji je u prvom kolu u Donjecku savladao crno-bele sa 1:0, gostovati kod Brage.

Arsenal je u prvom kolu deklasirao Bragu sa 6:0, ali je potom u Premijer ligi igrao samo nerešeno sa Sanderlendom i izgubio u subotu od Vest Bromviča sa 2:3.

"Jednostavno, nije to bio naš dan. Zato sada treba da se koncetrišemo na Partizan i zadržimo prvo mesto u Grupi", kazao je Andrej Aršavin, jedan od predvodnika Arsenala u odsustvu povređenog kapitena Seska Fabregasa.

Fudbaleri Arsenala će posle utakmice sa Partizanom igrati i veliki derbi Premijer lige sa Čelsijem.

Pogledajte još