Krasić: Juve na prvom mestu

Miloš Krasić je „zapalio“ Apeninsko poluostrvo. Na svim naslovnim stranama sportskih dnevnika je slika našeg asa, koji je prošlog ponedeljka dobio ćerku Milu, a u nedelju uveče je u pobedi Juventusa protiv Kaljarija (4:2) postigao tri gola. Medijima u Italiji to je bila inicijalna kapisla da prelome i zaključe „Juventus je dobio novog Pavela Nedveda“.

Briljantnom igrom plavokosi Srbin je oduševio i potvrdio da je fudbaler za velika dela.
- Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Samo mi je pobeda bila cilja. Želim da se zahvalim navijačima koji su nas podržali tokom meča. Zahvaljujući njima i ljudima iz kluba uspeo sam veoma brzo da se snađem u Juventusu. Nadam se da ću dobrim partijama nastavi da im vraćam ogromnu naklonost – rekao je Krasić.

Iako je junak navijača trofejnog kluba, Miloš je i te kako skroman. Na pitanje da li Juve zavisi od Krasića odgovorio je:
- Apsolutno ne, mi smo veliki kolektiv i pomažemo jedni drugima. To je naša snaga.

Ne može Krasić da pobegne od poređenja sa Pavelom Nedvedom, igračem koji je obeležio jedan period Juventusove istorije.
- Za mene je čast da me porede na šampionomkakav je bio Pavel. Sve ću učiniti da pokušam da pratim njegove korake. Ali iznad svega, da pokušam da uradim dobr
e stvari za Juventus – naglasio je Krasić.

Reprezentativac Italije Đorđo Kjelini je zadovoljan pobedom.
- Mi želimo da zavisimo od grupe igrača, a ne pojedinca. Suviše je rano za bilo kakve prognoze i zaključke. U ovom trenutku najvažnije ja da postanemo tim. Diskusije o učinku pojedinaca bolje da se odlože za naredni period – rekao je Krasićev saigrač Đorđo Kjelini.

Iskusni 26-godišnji defanzivac je oduševljen kako se Miloš snašao u Torinu.
- Krasić je veoma važan za našu igru. Dobro se uklopio. Što se tiče poređenja sa Nedvedom mogu da kažem Pavel i Miloša imaju različite karakteristike, iako bojom kose podseća na Nedveda. Krasić je pokazao da je sjajan igrač. Nadamo se da će da nastavi u istom tempu. On je fudbaler koji pravi razliku.

Inače, „Korijere delo Sport“ je na svom sajtu sproveo anketu sa pitanjem da li je Krasić novi Nedved. Čak 61.8 odsto anketiranih je potvrdno odgovorilo, dok 32.8 odsto smatra da Čeh i Srbin, osim boje kose, nemaju ništa zajedničko.
Krasiću su golovi protiv Kaljarija bili prvenac u dresu slavnog kluba. Na pet mečeva Miloš je, dakle, postigao tri pogotka, što je više nego dobar učinak.


DEL NERI: MILOŠ NIJE TIM

Trener crno-belih Luiđi Del Neri je, takođe, naglasio da je interes Juventusa u prvom planu.
- Mi ne zavisimo od Krasića. Ne želimo da zavisimo od jednog igrača. Fudbaleri moraju da razmišljaju o ekipi, a pojedinačan kvalitet će uvek da ispliva na površinu – rekao je iskusni stučnjak.

www.novosti.rs

Pogledajte još