Južnokorejci bi da grade park dobavljača

0

BEOGRAD/SEUL , 27. septembra 2010. (Beta) – Južnokorejski ministar ekonomije Park Jun predložio je u razgovoru sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem u Seulu da se u Srbiji napravi "park dobavljača" za automobilsku industiju iz Južne Koreje.

BEOGRAD/SEUL , 27. septembra 2010. (Beta) – Južnokorejski ministar ekonomije Park Jun predložio je u razgovoru sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem u Seulu da se u Srbiji napravi „park dobavljača“ za automobilsku industiju iz Južne Koreje.

Park dobavljača u stvari podrazumeva da nekoliko kompanija na jednom mestu proizvodi auto delove, a ti auto delovi bi se izvozili za Hjundai i Kia u Slovačku i Češku, kao i za druge kompanije sa kojima sarađuju južnokorejske kompanije, pre svega za Folksvagen, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Kako se navodi u saopštenju, Dinkić je ocenio da je to jako dobra ideja. On je kazao da je dogovoreno da delegacija korejskih proizvođača poseti Srbiju kako bi konkretizovali dogovor.

Dinkić se sastao u ponedeljak u Seulu sa predstavnicima više od 60 južnokorejskih kompanija na investicionoj konferenciji u organizaciji Korejske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA).

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.