Partizan zaslužuje mesto u evropskoj eliti

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić ocenio je da je plasman crno-belih u Ligu šampiona uspeh celog srpskog fudbala, ali je istakao da beogradski klub na utakmicama koje igra kod kuće mora da pokaže da ispunjava najviše standarde UEFA.

"Ovim uspehom smo ponovo u epicentru fudbalskih dešavanja, ali i pod budnim oko cele fudbalske Evrope. Standarde koji su postavljeni pred nas morali smo do tančina da ispunimo. Nije teško kvalifikovati se samo u sportskom već i na organizacionom planu", rekao je Đurić u intervjuu za sajt Partizana.

Prvi čovek šampiona Srbije istakao je da je klub u pripremi utakmica Lige šampiona već uradio dosta stvari na stadionu u Humskoj ulici.

"Ogromnim zalaganjem službe održavanja stadiona, na krovu iznad zapadnih loža nikle su nove moderne komentatorske kabine... na terenu su izvršene neke izmene, kao što je proširivanje onog dela koji se koristi za igru, ali i celokupne travnate površine. Postavljeni su novi golovi, a pojačano je i osvetljenje na kompletnom stadionu", naveo je Đurić.

On je dodao i da su renovirane "miks zona" u kojoj novinari mogu da uzimaju izjave od aktera utakmica i sala za konfenrencije za medije.

Đurić je podsetio i da je Partizan na istočnoj i zapadnoj tribini značajno smanjio visinu ograde prema terenu.

"Na ovaj smeo i rizičan potez smo se odlučili zbog naših navijača, a ne toliko zbog obaveze koju imamo ispred UEFA... U klubu imamo potpuno poverenje u naše navijače da neće zloupotrebiti ovaj gest. Svesni su koliko njihova podrška može da pomogne, ali su isto tako svesni i posledica koje bi klub imao ukoliko bi se ovaj potez na bilo koji način zloupotrebio", istakao je Đurić.

Predsednik Partizana naveo je da očekuje da ekipa pruži maksimum u sutrašnjoj utakmici protiv Arsenala, ali da ne želi da se igrači opterećuju rezultatom.

"Bitno je da naglasim da se ne opterećujemo toliko rezultatom, ipak nam u goste dolazi jedan od najvećih timova sveta, veliki Arsenal. Stoga, moja poruka svima je da uživaju u sutrašnjem spektaklu uz najbolji evropski fudbal", zaključio je Đurić.

Utakmica drugog kola H grupe Lige šampiona Partizan-Arsenal igra se u utorak od 20.45 na stadionu u Humskoj. Crno-beli su u prvom kolu u Donjecku izgubili od Šahtjora, dok je Arsenal u Londonu pobedio portugalsku Bragu.

Pogledajte još