Spor oko telefona na Kosovu rešiti konstruktivno

0

BRISEL, 27. septembra 2010. (Beta) – Evropska unija je u ponedeljak pozvala "sve činioce" u sporu oko ukidanja telefonske mreže za srpsko stanovništvo na Kosovu da "to pitanje reše u istom konstruktivnom duhu kakav je prevladao prilikom nedavnog usvajanja rezolucije o Kosovu u Generalnoj skupštini UN".

BRISEL, 27. septembra 2010. (Beta) – Evropska unija je u ponedeljak pozvala „sve činioce“ u sporu oko ukidanja telefonske mreže za srpsko stanovništvo na Kosovu da „to pitanje reše u istom konstruktivnom duhu kakav je prevladao prilikom nedavnog usvajanja rezolucije o Kosovu u Generalnoj skupštini UN“.

To je u Briselu agenciji Beta saopštila Maja Kocijančič, portparolka Visoke predstavnice za spoljnu politiiku i bezbednost Ketrin Ešton. Maja Kocijančič je prenela i ocenu EU da „događaji tokom vikenda (na Kosovu) samo podvlače hitnost dijaloga Prištine i Beograda“.

Predstavnica za štampu Ketrin Ešton je time odgovorila na pitanje kako gleda na upozorenja vlasti u Beogradu da ukidanje telefonske mreže kosovskim Srbima preti da ugrozi dijalog Beograd-Priština, za koji se naročito založila i uložila napor Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU.

Zamoljena da kaže kako gleda na pisanje prištinskog lista Koha ditore da su rušenje baznih stanica mobilne telefonije koju koriste Srbi, obavili radnici Kosovske agencije za telefoniju, uz zaštitu prištinske policije i podršku američke ambasade u Prištini, Maja Kocijančič je rekla da je dato saopštenje prvo kratko reagovanje na događaje na Kosovu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.