Za utorak, 28. septembar 2010.

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili temama vezanim za Kosovo i fudbalskoj utakmici Partizan-Arsenal.

ALO - Pod naslovom "Oko za oko, telefon za telefon!" list piše da Beograd može da isključi Albancima telefon i internet.

BLIC - "SAD žele da upravlja pregovorima o Kosovu", o zahtevima državne sekretarke Hilari Klinton Srbiji. "Na ustoličenje u Peć ide 10.000 građana", piše list. O zapleni imovine stečene kriminalom - "Oduzeta četiri preduzeća i 660 hektara zemljišta".

VEČERNJE NOVOSTI - O prekidu telekomunikacija na Kosovu: "Srbima kidaju i veze". List saznaje da se ubrzano radi na platformi Beograda za buduće pregovore s Prištinom pod naslovom "Oko stola izokola!".

DANAS - O ostavci predsednika Kosova Fatmira Sejdijua "Sada je Tači jedina adresa". Izjava predsednice Helsinškog odbora Sonje Biserko: "Srbija treba da podrži prijem Kosova u UN". O predstojećoj utakmici Partizana i Arsenala: "Ništa ne očekuj, veruj u nemoguće".

KURIR - O utakmici Partizan-Arsenal koja se igra večeras pod naslovom "Doš'o je i taj dan!". "Polio ženu benzinom i zapalio!", o porodičnom nasilju i pokušaju ubistva u okolini Nove Varoši.

POLITIKA - Proizvođači najavljuju "Redovno snabdevanje mlekom tek od januara". Iz ministasrtva pravde najavljuju: "Prve kaznene elektronske narukvice od ponedeljka".

PRAVDA - "Radnici spremaju ustanak", o najavama štrajkova u Srbiji. "Pomiriću Nikolića i Koštunicu", za list govori predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

PREŠ - Povodom predstojeće posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton Srbiji list piše pod naslovom "Tadić da se sretne sa Tačijem". O porodičnoj tragediji kod Nove Varoši: "Zapalio suprugu na kućnom pragu". O utakmici Partizana i Arsenala: "Tobdžije u Beogradu".

PRIVREDNI PREGLED - "Škundrić: Srbiji treba nuklearka", ministar energetike Petar Škundrić kaže da će se u narednih 30 godina potrebe Srbije za energijom udvostručiti. "Ulaganje u Dunav i evropsku budućnost", o usvajanju Dunavske strategije.

Pogledajte još