Venger: Izostanci nisu izgovor, imamo dobre igrače

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da mu neće nedostajati povređeni igrači u meču protiv Partizana u Ligi šampiona, jer na raspolaganju ima 20 odličnih fudbalera.

"Povrede nisu i ne mogu da budu nikakav izgovor. Nedostaju nam veliki igrači, ali mi imamo 20 velikih igrača i bilo čije odsustvo nije izgovor za rezultate. Imamo dovoljno dobar tim", rekao je Venger novinarima u Beogradu.

Partizan i Arsenal sutra uveče u Beogradu igraju utakmicu drugog kola prve faze Lige šampiona, a engleska ekipa igraće bez glavnog igrača Seska Fabregasa, ali i prvog golmana, Manuela Almunije. "Tobdžije" su u prvenstvu pretrpele poraz, ali Vengera to nije zabrinulo.

"Bilo je razočaravajuće, ali naučićemo nešto iz tog poraza. Imamo inteligentne igrače koji su vrlo motivisani. Prevazići ćemo poraz", rekao je Venger.

Francuski stručnjak na klupi Arsenala nije još sasvim proučio igru Partizana, ali je jako poštuje.

"Srbija je tradicionalno fudbalska zemlja koja je dala mnoge fantastične igrače...Ovde ljudi poznaju sport, znaju fudbal i sigurno će biti strastvena atmosfera...Očekujem i da Partizan igra strastveno i da proba da iskoristi prekide", rekao je Venger.

Trener Arsenala rekao je da je svestan opasnosti napadača, ali da ga najviše brine ako Partizan sutra bude igrao timski.

"Partizan ima dvojicu opasnih navijača. Nismo još sasvim proučili protivnika, to ćemo večeras i sutra uraditi. Najopasnije je ako igraju u visokom ritmu, opasni su u duelima i pasovima. Najopasniji su, međutim, ako igraju kolektivno", rekao je Venger.

Engleske novinare je zanimalo da li je trener Londonaca zabrinut za bezbednost, zbog loše reputacije domaćih navijača.

"Nisam...Mi smo uvek u stadionu i ne znam šta se dešava napolju. To je posao UEFA i srpskih vlasti, i imam puno poverenje u njih", rekao je Venger.

Pogledajte još