Različiti aršini za nagrađivanje sportista

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) - Olimpijski šampion u streljaštvu iz 1988. i svetski rekorder Goran Maksimović izrazio je danas nezadovoljstvo različitim "aršinima" za nagrađivanje sportista u Beogradu.

"Povod da se oglasim je poslednja odluka gradonacelnika Beograda Dragana Đilasa da sa po 10.000.000 dinara nagradi vaterpoliste za evropsku bronzu i košarkaše za 'trud i zalaganje' na SP i četvrto mesto", navodi se između ostalog u pisanoj izjavi Maksimovića dostavljenoj agenciji Beta.

"Dobro je da se uspesi nagrađuju, ali nije dobro da su aršini različiti, jer strelci su na SP u Minhenu osvojili sedam medalja, a dobili su od Beograda 400.000 dinara. Izgleda da su svetsko zlato i srebro manje vredni i od evropske bronze", rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, za zlato i srebro Zorana Arunović dobila je 100.000 dinara, a po 50.000 dinara dobili članovi vicešampionskih reprezentacija Srbije iz Beograda: Jasna Šekarić, Jelena Arunović, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

"Nije mi jasno da se sa jedne strane, sa 10 miliona dinara nagrađuje 'trud i zalaganje' i četvrto mesto, a da se svetske medalje koje su donele i olimpijsku vizu za London, jer su Zorana Arunović i Damir Mikec prvi beogradski sportisti sa ispunjenom normom, vrednuju sa po 50.000 dinara", rekao je bivši olimpijski šampion.

Pogledajte još