Uništavanje opreme Telekoma nova provokacija

0

SOMBOR, 28. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u utorak da je uništavanje opreme Telekoma Srbije na Kosovu "novi vid provokacije" i da neće doprineti dijalogu Beograda i Prištine koji treba da počne pod pokroviteljstvom Evropske unije.

SOMBOR, 28. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u utorak da je uništavanje opreme Telekoma Srbije na Kosovu „novi vid provokacije“ i da neće doprineti dijalogu Beograda i Prištine koji treba da počne pod pokroviteljstvom Evropske unije.

„Mi danas pokušavamo sve da učinimo da sprečimo takve provokacije i da osposobimo telekomunikacioni sistem i da signal dobiju svi građani koji žive na Kosovu, nezavisno da li su Srbi ili Albanci. Uvereni smo da državni operater ima sva prava i sve licence za rad koje su uspostavljene u drugoj polovini devedesetih“, rekao je Tadić novinarima tokom posete Somboru.

Predsednik Srbije je u utorak u Somboru prisustvovao otvaranju fabrike Fiorano. Prema njegovim rečima, Srbija će se boriti za svoja prava i svoje vlasništvo. „Upravo pitanje prava vlasništva i imovine biće predmet razgovora i dijaloga koji nas (Beograd i Prištinu) čeka u najskorije vreme“, dodao je on. Tadić je dodao da će Srbija sa „svim činiocima međunarodne politike razgovorati o toj provokaciji“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.