Za sredu, 29. septembar 2010.

0

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su Kosovu i tekućim političkih i društvenim temama.

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su Kosovu i tekućim političkih i društvenim temama.

ALO – List piše o slučaju seksualnog zlostavljanja i incesta u vojvođanskom mestu Belegiš „Osam godina silovao ćerku i pipkao unuku!!!“. O udesu u kome je oštećeno vozilo Vlade Srbije „Vladin auto udario šefa Generalštaba“.

BLIC – Za list govori patrijarh Srpski Irinej: „Pećka patrijaršija je bila i ostaće naš duhovni centar“. EU poručuje „Nema mesta za SAD u dijalogu o Kosovu“. U istrazi tri mafijaška ubistva iz 2004. „Andrija Drašković svedoči protiv Luke Bojovića“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Moguće odlaganje“, list prenosi ocenu predsednika Srbije Borisa Tadića da bi pregovori Beograda i Prištine mogli biti odloženi zbog ostavke kosovskog predsednika Fatmira Sejdijua. O eksploziji u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj je ranjena trogodišnja A.K, naslov „Povređena devojčica“.

DANAS – O situaciji na Kosovu u tekstu „Kosovo se nalazi pred vanrednim izborima“. Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić upozorava „Ako se borimo za pokrajinu, sukob sa EU je neizbežan“.

KURIR – „Parada traje deset dana“, piše list i navodi da će gej aktivisti uoči povorke ponosa organizovati i niz drugih manifestacija. List piše i o sudbini zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata u tekstu „Legalizacija u ćorsokaku“.

POLITIKA – O razgovorima Srbije i Kosova u tekstu „Teme razgovora Beograda i Prištine do kraja nedelje“. O nacrtu Zakonika o krivičnom postupku pod naslovom „Sudski pozivi na veb sajtu“. O situaciji na Korejskom poluostrvu u tekstu „Kimov sin imenovan za generala“.

PREŠ – O situaciji u zdravstvu u tekstu „Ili plati, ili umri!“ Za list govori portparol holandskog Ministarstva inostranih poslova Bert Rajs: „Srbija neće biti kandidat za EU dok ne uhapsi Mladića“. O zločinu u Belegišu pod naslovom „Deset godina silovao ćerku“.

PRAVDA – „Preti glad i smrzavanje“, o posledicama poskupljenja u Srbiji. List prenosi i izjavu premijera Kosova Hašima Tačija o pregovorima Prištine i Beograda „Spreman sam za Tadića“. Pod naslovom „Kćerku silovao, a unuku pipkao“, list piše o hapšenju osumnjičenog za seksualno zlostavljanje.

PRIVREDNI PREGLED – „Jura zapošljava još radnika“, o razgovorima ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića sa parnerima u Seulu. O otvaranju fabrike italijanske konfekcije „Fiorano“ u Somboru „Dobar znak za investitore“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.