Poslastičarnica Srce

Kada želite da pokažete nekom  koliko vam znači, kažete mu „Ti si moje srce“. Reč srce znači toliko mnogo i uvek se svodi na isto – bez njega se ne može živeti.

 Na Obliićevom vencu je otvorena poslatičarnica bez koje mnogi sladokusci,  kada jednom dođu, neće više moći da zamisle svoj dan. Eto toliko je baš dobro. Nalazi se na mestu nekadašnjeg kafea Ajša, neposredno pored Ruskog cara. Znači,  teško ćete u bašti  pronaći slododan sto. Svi vole da uvaljeni u udobne fotelje uživaju  dok pijuckaju neki od fantastičnih napitaka od kafe .

Unutrašnjost lokala je elegantno- klasična, uređena sa puno stila. Ukoliko želite malo privatnosti možete sesti na galeriju, na kojoj ima nekoliko stolova.

 Problem nastaje kada stanete ispred vitrina sa kolačima.Teško je odabrati samo jedan, jer svi izgledaju više nego primamljivo. Srećom, ljubazno osoblje je tu da vam priskoči u pomoć, ako zatreba.

 Preporučuju  izuzetnu Framboaz tortu  sa čokoladom i malinama, kao i nadaleko čuvene profiterole sa punjenjem od čokoladnog krema. Prave torte za sve prilike i u svim oblicima. Dovolno je  samo da zamislite.

 Sladoledi i kupovi su posebna priča. Neobične kombinacije ukusa su tako dobro izbalansirane da će vam se sigurno dopasti. Jafa i jogi amaretto, nutela i roche ferero, i jedan potpuno originalni sladoled od žita koji je recept upravo poslastičarnice Srce.

Preporučuju: Don Korleone sa malinama, Špagete sladoled, Champagne kup za dve osobe. To je najskuplja poslastica u lokalu sa cenom od 1150 dinara.

After eight čokoladice su poslužile kao inspiracija za jedan fantastičan kup.

Najmlađima su posvetili nekoliko poslatica kao što su Ivica i Marica, Sneško belić, Pčelica maja....

 Ukoliko želite neke od ovih fantastičnih poslatica da ponesete imaju  specijalna pakovanja.

 Možda će i ovo Srce u srcu  Beograda postati jedno od onih srca koja su vam dodirnula život.

Tekst:Marija Milenković

Pogledajte još