Pregovore sa Prištinom da vodi Mirko Cvetković

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u sredu da bi pregovore sa Prištinom trebalo da vode Vlada Srbije i premijer Mirko Cvetković na osnovu platforme usvojene u parlamentu, i da bi prvo trebalo da se pregovara o rešavanju kriznih situacija.

"Ako aktuelni predsednik Vlade ne izgleda uverljivo za takve pregovore, onda je to problem onih koji su odlučili da unište instituciju predsednika Vlade verujući da društvo iz ćoška može bolje da vodi politiku od najvažnije institucije", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Domu skupštine.

Jovanović je istakao da nezavisnost Kosova ne bi trebalo da bude prva tema pregovora, nego da se taj problem rešava kada to bude moguće, a da odnose Srbije i Kosova treba razvijati "kroz razumevanje realnosti".

Kao primer krizne situacije koju je potrebno rešiti Jovanović je naveo probleme Telekoma na Kosovu i to ocenio kao "klasičan imovinsko-pravni spor" za koji Srbija plaća cenu jer joj ranije od toga bile važnije "mitske teme i teritorija".

Pogledajte još