Intenzivno se traga za Mladićem

0

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u sredu da je potraga za bivšim vojnim komandantom bosanskih Srba Ratkom Mladićem intenzivna i "mnogo izraženija" nego što bi se moglo zaključiti na osnovu pisanja medija.

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u sredu da je potraga za bivšim vojnim komandantom bosanskih Srba Ratkom Mladićem intenzivna i „mnogo izraženija“ nego što bi se moglo zaključiti na osnovu pisanja medija.

„To što nema u medijima toliko tekstova i izvestaja o potragama, ne znači da se potrage ne sprovode. Mislim da je korisno da se što više radi na terenu, a da bude što manje u medijima“, rekao je Ljajić agenciji Beta.

Povodom nedavnih primedbi glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, on je kazao da Srbija u potragama za optuženicima uvažava sve sugestije i predloge koje je dobila.

Ljajić je Beti rekao da su vlasti u Srbiji „apsolutno otvorene za svaku vrstu sugestija i predloga“.

„Voleli bismo da čujemo šta to Srbija nije uradila a preporučeno joj je, u smislu operativnih potraga i akcija za pronalaženje preostala dva haška optuženika“, naveo je predsednik Nacionalnog saveta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.