Partizanu nedostaje brzina

BEOGRAD, 29. septembra 2010. (Beta) - Dan posle poraza od Arsenala u drugom kolu Lige šampiona, trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je ubeđen da ekipa ne bi izgubila da nije ostala sa desetoricom fudbalera, ali je priznao da crno-belima nedostaje brzina.

"Bili smo blizu dobrog rezultata. Ne kažem da bismo pobedili, ali sam ubeđen da ne bi izgubili da Marko Jovanović nije isključen. Mislim da je to bio ključni momenat", kazao je Stanojević u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Stanojević je rekao da zna šta još nedostaje njegovoj ekipi da postiže bolje rezultata u Evropi. "Znam svaki detalj koji nam nedostaje i radimo na tome. Mogu mnogo da pričam o tome, ali prva stavka je to što nemamo brzinu koju poseduje Arsenal", objasnio je trener crno-belih.

Arsenal je u utorak uveče pobedio sa 3:1, a londonska ekipa je do pobede došla golovima Maruana Čamaha i Sebastijana Skilačija u drugom poluvremenu.

"Prvih 15 minuta utakmice je bio naš najbolji period. Tada smo ih udaljali o svog gola, ali je Arsenal iz prve šanse postigao pogodak. Nakon toga usledilo je 15 paklenih minuta za mene, pošto je Arsenal tada zaigrao onako kako zna", rekao je Stanojević.

Stanojević je ponovio da nema zamerki na suđenje Volfganga Štarka, od koga su igrači Partizana u prvih 15 minuta tražili da svira penal.

Nemac je to učinio dva puta, u 33. i 84. minutu, a Kleo je pogodio jednom sa "bele tačke". Štark je svirao i penal za Arsenal u 57. minutu, ali je Vladimir Stojković odbranio šut Andreja Aršavina.

"Normalno je da će velike ekipe kao Arsenal imati malo zaštite sudije. Zao mi je što je isključen Jovanović, koga ne krivim zbog toga", naveo je Stanojević.

U drugoj sinoćnoj utakmici Grupe H ukrajinski Šahtjor savladao je u gostima portugalsku Bragu sa 3:0.

"Braga je u prvih 15 minuta nadigrala Šahtjor i stvorila šanse za gol. Ipak, tako je protiv svih velikih ekipa... Mi ćemo učiniti sve da budemo treći u grupi i da posle možemo da doguramo daleko u Ligi Evropa", zaključio je Stanojević.

Sledeću utakmicu fudbaleri Partizana igraju u domaćoj Super ligi, gde će im protivnik u nedelju u Novom Sadu biti ekipa Vojvodine.

Pogledajte još