Čitanje romana Don Kihot na Jutjubu

0

MADRID, 30. septembra 2010. (Beta-AFP) – Akademija za španski jezik i sajt za razmenu video materijala Jutjub pokrenuli su projekat u okviru kojeg će korisnici interneta iz celog sveta čitati odlomke romana "Don Kihot" Migela Servantesa.

MADRID, 30. septembra 2010. (Beta-AFP) – Akademija za španski jezik i sajt za razmenu video materijala Jutjub pokrenuli su projekat u okviru kojeg će korisnici interneta iz celog sveta čitati odlomke romana „Don Kihot“ Migela Servantesa.

Kako je u četvrtak saopštila Akademija za španski jezik, roman „Don Kihot“, objavljen početkom 17. veka, dobro će se uklopiti u „novi audiovizuelni i multimedijalni prostor kakav je internet“.

Servantesov roman je podeljen u 2.149 odlomaka koji će biti ponuđeni korisnicima interneta iz celog sveta. Zainteresovani za čitanje mogu da se prijave na sajtu www.youtube.com/elquijote gde će im biti dodeljen po jedan odlomak.

Svaki korisnik će imati šest sati da video snimak u kojem čita odlomak postavi na Jutjub. Ukoliko to ne učini u datom roku, odlomak će biti dodeljen nekom drugom. Jedini uslov za učešće je čitanje odlomaka na španskom jeziku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.