Lev računa i na Kevina Groskrojca

BERLIN, 1. oktobra 2010. (Beta-AP) - Selektor Nemačke Joahim Lev saopštio je spisak igrača za utakmice sa Turskom i Kazahstanom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na koji je uvrstio i fudbalera sredine terena Borusije iz Dortmunda Kevina Groskrojca.

Groskrojc je za Nemačku igrao samu u pobedi na Maltom od 3:0 u prijateljskom susretu pred Svetsko prvenstvo, kada je u igru ušao sa klupe.

U tim se vratio i odbrambeni fudbaler Mančester Sitija Džerom Boateng, koji se oporavio od povrede. Boateng je u timu zamenio povređenog napadača Bajera iz Leverkuzena Štefana Kislinfa.

"Bili smo prinudjeni na velike promene", rekao je Lev čiji će tim protiv Turske igrati 8. oktobra u Berlinu, a sa Kazahstanom četiri
dana kasnije u Astani.

Nemci će te dve utakmice igrati sa timom u kome je 17 igrača koji su nastupali na Mundijalu u Južnoj Africi gde su osvojili bronzanu
medalju. Tu su i golman Bajera Rene Adler, odbrambeni fudbaler Hamburga Hajko Vesterman i vezista Štutgarta Kristijan Treš, koji su Svetsko prvenstvo propustili zbog povreda.

Lev i dalje ne može da računa na kapitena Mihaela Balaka, koji se oporavlja od povrede. Kapitensku traku nastaviće zato da nosi Filip Lam.

Selektor Nemaca je kazao i da će Turska, koju predvodi Holandjanin Gus Hidink, biti najteži protivnik njegovom timu u Grupi A. Dodatan problem Nemcima bi mogla da bude i atmosfera na Olimpijskom stadionu u Berlinu gde žive brojni turski iseljenici.

"Spremi smo da se izborimo sa tom situacijom", kazao je Lev.

Golmani: Rene Adler (Bajer Leverkuzen), Manuel Nojer (Šalke), Tim Vize (Verder Bremen).

Odbrambeni fudbaleri: Holger Badštuber (Bajern Minhen), Džerom Boateng (Mančester Siti), Marsel Jansen (Hamburg), Filip Lam (Bajern Minhen), Per Mertezaker (Verder Bremen), Saša Riter (Volfsburg), Hajko Vesterman (Hamburg).

Fudbaleri sredine terena: Kevin Groskrojc (Borusija Dortmund), Sami Kedira (Real Madrid), Toni Kros (Bajern Minhen), Marko Marin (Verder Bremen), Tomas Miler (Bajern Minhen), Mesut Ezil (Real Madrid), Lukas Podolski (Keln), Baštian Švajnštajger (Bajern Minhen), Kristijan Treš (Štutgart).

Napadači: Kakau (Štutgart), Mario Gomes (Bajern Minhen), Miroslav Kloze (Bajern Minhen).

Pogledajte još