Đavolja varoš premijerno na B92

0

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) – Televizija B92 najavila je u petak da će na desetogodišnjicu petooktobarskih promena, u udarnom terminu od 21.00 premijerno prikazati debitantski film režisera i scenariste Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš".

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) – Televizija B92 najavila je u petak da će na desetogodišnjicu petooktobarskih promena, u udarnom terminu od 21.00 premijerno prikazati debitantski film režisera i scenariste Vladimira Paskaljevića „Đavolja varoš“.

„To je moderna crna komedija koja satirično govori o savremenom srpskom društvu, ali to se može primeniti na svako društvo u krizi. Film je dinamična višestruka priča s više povezanih likova čiji se putevi ukrštaju u jednom danu“, saopšteno je iz B92.

U galeriji likova ističu se siromašna devojčica koja trpi poniženja da bi se bavila tenisom, povratnik u Beograd koji se investiravši svu ušteđevinu u izgradnju nekretnina suočava sa korupcijom i ucenama i ludi taksista koji je napravio spisak ljudi „odgovornih“ za njegovu „tragediju“ i sada počinje da se sveti.

U filmu igraju Lazar Ristovski, Danica Ristovski, Uroš Jovčić, Jana Milić, Marija Zeljković, Mina Čolić, Slavko Štimac, Nebojša Milovanović, Lena Bogdanović, Marta Bereš, Andrea Erdelj, Goran Jevtić, Vlastimir Velisavljević i Milan Tomić.

„Đavolja varoš“ je premijerno prikazana na prošlogodišnjem filmskom festival u Karlovim Varima, a išla je i u Palm Springs i Trst. Film je imao bioksopsku premijeru prošle jeseni u beogradskom Sava centru.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.