Zlatno tele

Duhovita priča o genijalnom prevarantu Ostapu Benderu i njegovim naporima da opljačka ilegalnog milionera, siže je komedije Ilje Iljfa i Jevgenija Petrova "Zlatno tele" u režiji Gorana Markovića. Ovom predstavom sa Milanom Gutovićem u glavnoj ulozi, biće otvorena sezona u Narodnom pozorištu, premijera je zakazana za 6.oktobra u 20 sati. Reprize su 10. oktobra u 19.30 i 4. novembra u 19.30.

Posebnost predstave je i direktan televizijski prenos na RTS-u koji će omogućiti ne samo publici u sali nego i širokom auditorijumu televizijskih gledalaca da vide premijeru i sva događanja oko nje.

- Iako je delo napisano 1931. godine u vreme revolucionarnih promena u SSSR-u, sličnost sa našim današnjim društvom u tranziciji koje je obeleženo kriminalom je frapantna, kaže reditelj Goran Marković.

Glavnu ulogu tumači Milan Gutović (Ostap Bender), a igraju i Igor Đorđević (Aleksandar Ivanovič Korejko), Vlastimir Ćuza Stojiljković (Panikovski), Hadži Nenad Maričić (Šura Balaganov), Darko Tomović (Adam Kozlević), Radovan Miljanić (Predsednik opštine), Rade Marković (Funt), Ivan Zarić (Mladić) i Ivana Jovanović (Zosja Sinjicka).

Pogledajte još