Carska moda u Beču

0

U centru Beča otvara se nova modna kuća, gde će se prodavati modeli i asesoari urađeni u stilu bivše austrijske carice Elizabete, zvane Sisi…

U centru Beča otvara se nova modna kuća, gde će se prodavati modeli i asesoari urađeni u carskom stilu. Bivša austrijska carica Elizabeta, zvana Sisi, u Austriji je sinonim za neprolaznu lepotu. Tako se novootvoreni butik „Sisi Vienna“ posvetio isključivo carskom modnom stilu,povezujući bečki i austrijski stil oblačenja.

„Komadi treba da imaju vezu prema Beču i Austriji, da izražavaju ponos prema domovini i sećanje na Beč, bez doze nostalgije i kiča“, kaže vlasnica butika Sisi  Šranc, i dodaje da „Sisi-moda“ nije za svakog.

„Zbog toga mi ne pravimo veliku reklamu, već želimo da oni koji se osećaju prozvanim pronađu nas. Smeta mi što je današnja moda kratkog daha, želim da kreiram stvari, koje će postati omiljeni komadi njihovim vlasnicama“.

U butiku „Sisi Vienna“, koji se nalazi u centru grada, preko puta Kuće muzike trenutno je u ponudi 60 modela: bluze, suknje, haljine, jakne i kaputi, od elegantnih, tradicionalnih i modernih do romantičnih kreacija.

(Compress)
BEČ, 1. decembra

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.