Četvrtak, 2. decembar 2010.

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o objavljivanju poverljivih podataka iz sajta Vikiliks, kao i o obeležavanju Svetskog dana borbe protiv side.

ALO - Pod naslovom "Albanci prete smrću srpskom pregovaraču", o šefu srpskog tima za pregovore sa Prištinom Borku Stefanoviću.

BLIC - "Tadić u 31, Jeremić u 15, Koštunica u 19 tajnih spisa SAD", veliki je naslov lista o podacima Vikiliksa. "Srbima neprijatno da stave kondom", najava je teksta povodom obeležavanja Dana protiv side.

VEČERNJE NOVOSTI - "Tri milijarde evra za vraćanje imovine", najava je teksta o određivanju limita za restituciju. "Ministri ne štede", o tome da su ministarstva potrošila više nego što je poredviđeno budžetom.

DANAS - "Krpljenje budžeta preko izigranog dogovora", najveći je naslov lista da su duvanske kompanije nezadovoljne ponašanjem vlade i da će odgovoriti na kršenje sproazuma o povećanju akciza. "Jeremiću tapšu, za druge glasaju?", tekst je o roku za kandidovanje za funkcije Demokratske stranke.

KURIR - O predstojećem teniskom turniru u Beogradskoj areni list prebosi poruku predsednika Francuske teniske federacije pod naslovom "Srbi, vi ste rasisti".

POLITIKA - "Albanci nisu izabrali svoje simbole", tekst je o znamenjima Albanija. "Bošnjaci treba da se ujedine u širu koaliciju", izjava je ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina.

PRAVDA - O zahtevima albanskih funkcionera - "Traže odvajanje juga Srbije". "Studenti prekinuli štrajk glađu", o studentima Beogradskog univerziteta.

PREŠ - "Ambasador, prenzioner, milioner!", o ambasadoru Srbije u UN Feodoru Starčeviću koji prima platu 5.146 dolara i penziju od UN. "Progutala 115 kesica kokaina!", o državljanki Bolivije uhapšenoj na beogradskom aerodromu.

PRIVREDI PREGLED - "Vlada podržava razvoj 'Utve'", o avionima iz pančevačke fabrike koji će biti isporučeni Iraku. "NBS nema granicu odbrane kurs", piše list.

Pogledajte još