Vojvodina trenutno u najboljoj formi

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić ocenio je da njegovu ekipu u duelu sa Vojvodinom u subotu očekuje izuzetno težak meč sa timom koji je trenutno u najboljoj formi u Super ligi Srbije.

"Vojvodina je odličan tim i ove sezone igra sjajno i sve bolje. Trenutno su možda i u najboljoj formi u ligi. Imaju odlične igrače, izvanredne pojedince, prepoznatljiv stil igre sa jednim napadačem", kazao je Kristić u petak na konferenciji za novinare.

"Biće nam potrebno mnogo strpljenja, velika požrtvovanost, borbenost... ako želimo da ostvarimo naš cilj, a to je da pobedom završimo jesenji deo prvenstva", dodao je Kristić.

Najveći problem u utakmici 15. kola koja će se igrati na stadionu Zvezde od 18 sati, beogradski crveno-beli mogli bi da imaju na levoj strani teren.

Duško Tošić i Nikola Ignjatijević, koji obično pokrivaju tu stranu terena, meč će propustiti zbog kartona. Vojvodina je, s druge
strane, upravo na toj strani najopasnija, pošto po njoj deluju Miroslav Vulićević i bivši kapiten Zvezde Nikola Lazetić.

"Moraćemo da povedemo računa o tome. Problem postoji, ali u zadnjoj liniji je tako celu sezonu. Ne znam da li smo na jednom meču bili kompletni, a sada ćemo igrati protiv Vulićevića koji uz Lazetića čini najopasniji napad po desnoj strani u ligi", ocenio je Kristić.

Trener Zvezde je, ipak, podsetio da u Vojvodini ne igra samo Lazetić, već i drugi brzonogi igrači poput Giorgija Merebašvilija, Oumarua Abubakara, Slobodana Medojevića i Brane Ilića.

Lazetić je, medjutim, najopasniji, tvrdi prvotimac Zvezde Ognjen Koroman, inače i prijatelj po mnogima najboljeg igrača Vojvodine sa kojim je igrao u crveno-belom dresu beogradskog tima. Koroman je zato u šali Lazetiću poručio da ljubav prema Zvezdi dokaže tako što će propustiti duel s bivšim klubom.

"Nikola je jedan od najboljih fudbalera na ovom prostoru. Sigurno je najbolji igrač Vojvodine i sigurno da nam od njega preti najveća opasnost. Šteta je što nije i dalje u Zvezdi", kazao je Koroman, koji je Zvezdu spasao u prošlom kolu protiv Spartaka.

Zvezda i Vojvodina će se boriti za drugo mesto na tabeli na kome je sada beogradska ekipa, ali sa tri boda prednosti nad Novosadjanima. Prvoplasirani Partizan, koji će dočekati Slobodu Sevojno, ima tri boda više od Zvezde.

 

Pogledajte još