Sve aktivnosti na lociranju Mladića daće rezultat

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u petak da je siguran da će aktivnosti na lociranju preostala dva haška optuženika dati rezultat, uprkos svim teškoćama.

"Pokazali smo političku volju i imali smo uspeh u potragama za mnogim haškim optuženicima i siguran sam da će sve ovo što radimo na lociranju preostala dva haaška optuženika dati rezultat uprkos svim poteškoćama i objektivnim okolnostima u kojima se nalazi", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

Na pitanje zašto Mladić još nije uhapšen, Ljajić je odgovorio da je činjenica da se uspešno skriva, kao i da je to rezultat realnih poteškoća sa kojima se država suočava u traganju. "To je stvar koju nikada ne možete ni da predvidite, niti možete da predvidite sve okolnosti", kazao je Ljajić.

Za suđenje supruzi Ratka Mladića, Bosiljki za oružje nađeno u njihovoj kući u Beogradu, Ljajić je rekao da je nađen čitav niz značajnog materijala koji će biti korišćen u postupcima pred Tribunalom u Hagu.

"Videćemo šta od toga može da koristi u ovim potragama za Mladićem. Ne očekujemo da ćemo doći do nekih vrlo značajnih detalja i informacija koje možemo koristiti u operativnim potragama", izjavio je Ljajić.

Pogledajte još