Monfis pobedio Tipsarevića, Francuska povela

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Francuske povela je protiv Srbije sa 1:0 u finalu Dejvis kupa u Beogradu, pošto je u prvom meču Gael Monfis pobedio Janka Tipsarevića sa 3:0 u setovima (6:1, 7:6, 6:0).

U drugom meču, nešto kasnije, igraju Novak Đoković i Žil Simon. 

U meču koji je trajao dva sata i pet minuta, 12. teniser sveta Monfis osvojio je 94 poena, a Tipsarević, 49. igrač na ATP listi, 68. Francuz je od 12 iskoristio šest brejk lopti, dok je srpski teniser imao samo dve brejk lopte i nijednu nije uspeo da iskoristi.

Monfis je bio mnogo bolji u prvom setu, napravio je brejk veću prvom gemu, a nakon toga još dva puta je oduzeo servis Tipsareviću, koji je uspeo da osvoji samo jedan gem i to na svoj servis.

Francuz je tokom prvog seta bez problema osvajao gemove na svoj servis, osvojio je 16 direktnih poena, a 49. teniser sveta samo osam.

Tipsarević je zaigrao mnogo bolje u drugom setu, sigurno je osvajao gemove na svoj servis, ali je propustio dve brejk lopte. Drugi set odlučen je u tajbrejku, pošto su obojica osvojili gemove na svoj servis.

Prvi poen osvojio je Monfis, pošto je sudija Džej Garner odlučio da ne ponovi poen posle "čelendža" koji je tražio francuski teniser. Monfis je nakon toga osvojio još jedan poen i poveo sa 2:0, ali je Tipsarević ipak uspeo da preokrene na 4:3.

Medjutim, Monfis je nakon toga osvojio četiri uzastopna poena i rezultatom 7:4 u tajbrejku strekao dva seta prednosti.

Monfis je u trećem setu potpuno nadigrao Tipsarevića, nije mu dozvolio da osvoji nijedan gem, a napravio je tri brejka. Francuz je u tom delu igre osvojio 30 poena, 18 više od Tipsarevića.

Srbija prvi put igra u finalu Dejvis kupa, Francuska 16. put, a devet puta trijumfovala je u tom takmičenju.

"Salataru" će osvojiti ekipa koja osvoji tri poena.

Pogledajte još