Đoković pobedio Monfisa

0

BEOGRAD, 5. decembra 2010. (Beta) – Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 2:2 u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković pobedio Gaela Monfisa sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:4.

BEOGRAD, 5. decembra 2010. (Beta) – Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 2:2 u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković Gaela Monfisa sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:4.

Srbija je u današnji duel ušla sa zaostatkom, 1:2, ali je Djokovićodigrao sigurno i dominantno i ispunio očekivanja. Monfis je prvi brejk napravio tek u trećem setu, ali je reprezentativac Srbije odmah uzvraćao.

Treći igrač sveta napravio je brejk već u četvrtom gemu prvog seta, a posle 20 minuta igre imao je već 4:1 i praktično set u svojim rukama. Đoković je napravio još jedan brejk u osmom gemu i tako dobio set sa 6:2.

Drugi set se malo razlikovao od prvog. Đoković je ovog puta pravio brejkove u šestom i osmom gemu za 2;0.

Najbolje rangirani teniser Francuske tek je u trećem setu pružio otpor Đokoviću. Monfis je napravio brejk u trećem gemu, ali je Djoković odmah uzvratio.

Monfis je ponovo napravio brejk u semdom gemu, ali je Đoković ponovo uzvratio i izjednačio na 4:4. Srpski reprezentativac osvojio je gem na svoj servis, a odmah potom napravio brejk za trijumf.

Publika u Areni navijala je sve vreme, a Francuska je imala osetnu podršku svojih navijača.

Odlučujući, peti meč odigraće Viktor Troicki i Majkl Lodra, iako je žrebom bilo predvidjeno da igraju Janko Tipsarević i Žil Simon.

Srbiji je ovo prvo finale Dejvis kupa u istoriji, a Francuska je devet put osvajala ovo takmičenje.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.