Verovali smo u pobedu

BEOGRAD, 5. decembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki, koji je osvojio peti poen za Srbiju u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, rekao je da je ceo tim verovao u pobedu i osvajanje Dejvis kupa.

"Neopisivo... Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena... Ovo je najlepši trenutak u mom životu... ", rekao je Troicki Radio-televiziji Srbije.

Troicki je danas pobedio Majkla Ljodru sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:3) i osvojio peti poen, koji je doneo Srbiji prvi trofej u Dejvis kupu.

"Zahvalan sam svima, svi su sjajno igrali, sjajno smo odigrali cele sezone. Verovali smo da možemo da osvojimo trofej i osvojili smo ga. Ne znam šta da kažem, ne znam... ", dodao je Troicki, koji je jedva zadržavao suze.

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je da je osvajanje Dejvis kupa najveći uspeh svakog reprezentativca Srbije, ali i države.

"Ovo je najveći uspeh u karijeri svakog igrača... Ovo je jedno od najvećih sportskih dostignuća... Još nismo svesni, kao ni nacija, koja nije bila teniska. Ovo je kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu", rekao je Đoković, koji je sa srpskom zastavom na glavi krio novu frizuru.


"Pred domaćom publikom, od 1:2 ušli smo u poslednji dan, da odigramo pod pritiskom dva singl meča. Briljantno... Fascinantno, fantastično... ", uzbudjeno je vikao Đoković.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da je njegov tim pokazao da je psihički mnogo jak.

"Pokazali smo da smo mentalno najjavči tim, uspeli smo da nadjemo snagu i dobijemo fantastičan meč. Pokazali smo da smo broj jedan, obradovali smo sve Srbe širom sveta", rekao je on.

Savetnik u reprezentaciji Srbije Nikola Pilić rekao je da je Srbija zaslužila da osvoji "salataru".

"Presrećan sam. Moji igrači su to zaslužili, kao i TSS. Igrali smo dobro, punim srcem, oni su za ove boje založili sve", rekao je sveže ošišani Pilić.

Pogledajte još