Mediji hvale reprezentaciju Srbije

BEOGRAD, 5. decembra 2010. (Beta) - Svetski mediji opširno izveštavaju o pobedi teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, a poseban naglasak stavljaju na ispunjeno obećanje srpskih tenisera - da će se ošišati do glave ako trijumfuju.

Viktor Troicki je u petom meču finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske pobedio Majkla Ljodru sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:3) i osvojio treći poen u finalu Dejvis kupa, koji je doneo Srbiji prvi trofej u tom takmičenju.

Francuski Mond pod naslovom: "Srbija osvojila prvi Dejvis kup" piše o "nezaustavljivom Troickom" i "velikom razočaranju Ljodri", jer francuski teniser nije izgubio meč mesecima.

Figaro piše: "Srbija je dotukla Francusku, Troicki je 'odrao' Ljodru u petom, odlučujućem meču pa je 'salataru' odnela Srbija".

Ekip piše da je reprezentacija Srbije uništila san Francuske.

"To je bio samo san...", navodi Ekip uz fotografiju uplakanog Ljodre.

"San Francuza postao je realnost za Srbe. Đoković protiv Monfisa i Troicki protiv Ljodre bili su jednostavno prejaki", piše Ekip.

Na sajtovima Bi-Bi-Sija i Skaj sporta pohvaljeni su nastupi Novaka Đokovića protiv Gaela Monfisa i Troickog protiv Ljodre, ali i publika u Beogradskoj areni i selektor Bogan Obradović.

"Srpski selektor Bogdan Obradović doneo je hrabru odluku i umesto najavljenog Janka Tipsarevića na teren poslao Troickog, koji je juče izgubio meč u dublu zajedno sa Nenadom Zimonjićem", piše na Skaju.

"Troicki osvojio Dejvis kup za Srbiju" naslov je na internet strain Eurosporta.

"Troicki je razbio Ljodru, a na terenu su se posle meča do glave ošišali reprezentativci i predsednik TSS-a Slobodan Živojinović. Čak je i Nikola Pilić 'dobio tretman mašinicom', nakon što je postao prvi čovek koji je tri puta osvojio Dejvis kup sa tri različite reprezentacije", navodi se na sajtu.

Hrvatski portal Indeks je pod naslovom: "Srpska Viktor(ija) -Troicki doneo 'salataru, teniseri se na terenu ošišali na ćelavo", počeo priču o finalu Dejvis kupa.

Indeks je podsetio da su srpski teniseri posle drugog dana gubili sa 1:2, ali da je danas Nole (Novak Đoković) "rasturio Monfisa k'o beba zvečku", a kasnije je Troicki doneo pobedu Srbiji, prvu u istoriji u Dejvis kupu.

Hrvatski Jutarnji list naveo je da je Troicki potpuno zasluženo nadigrao Ljodru i podsetio je da je Srbija posle preokreta pobedila i Češku u polufinalu.

Pogledajte još