Filmu King’s S p e e c h pet britanskih nagrada

0

LONDON, 6. decembra 2010. (Beta) – Film "The King’s S p e e c h" dobio je pet nagrada na svečanoj dodeli britanskih priznanja za nezavisnu filmsku produkciju, objavio je BBC.

LONDON, 6. decembra 2010. (Beta) – Film „The King’s S p e e c h“ dobio je pet nagrada na svečanoj dodeli britanskih priznanja za nezavisnu filmsku produkciju, objavio je BBC.

Drama, za koju je Kolin Fert dobio nagradu za najboljeg glumca, proglašena je i za najbolji britanski film snimljen u nezavisnoj produkciji. Helena Bonam Karter i Džefri Raš nagrađeni su za epizodne u uloge u filmu „King’s S p e e c h“. Taj film pobedio je i u trci za najbolji scenario.

Keri Maligan dobila je nagradu za najbolju glumicu, za ulogu u filmskoj adaptaciji bestselera Kazua Išigura „Ne daj mi nikada da odem“. Helena Bonam Karter dobila je i nagradu Ričard Haris, za doprinos britanskom filmu, a Lijam Nison priznanje za skretanje svetske pažnje na Veliku Britaniju. Debitant Garet Edvards proglašen je za najboljeg režisera, za niskobudžetni film „Monsters“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.