Kjuzak snima ispred Skupštine

Kako piše „Blic“, film „Gavran“, sa Džonom Kjuzakom u glavnoj ulozi, sniman je tokom vikenda ispred Skupštine grada.

Centar grada pretvoren je u stari Baltimor. Iz Starog dvora uniformisani ljudi iznose na nosilima devojku prekrivenu ćebetom i brzo je ubacuju u kočiju koja je čekala ispred. Na crnoj kočiji piše „Ambulance“. Čim se zatvore vrata, konji pojure od Skupštine prema ulici, ali samo nekoliko sekundi, dok iz režije ne jave da je scena snimljena.

Policajci u uniformama sede na kočijama s natpisom „Baltimore police“ i spremni su za snimanje. Nekoliko devojaka u raskošnim haljinama iz 19. veka čeka da počne njhova scena. Često ulaze u Skupštinu, gde se nalazi još glumaca u elegantnim odelima koji na kratko izađu napolje da pogledaju snimanje.

Sve vreme radnici zaduženi za scenografiju prave dimnu zavesu kako bi što bolje bila dočarana atmosfera Baltimora sa polovine 19. veka, kada je smeštena radnja filma „Gavran“.

Ovo ostvarenje govori o poslednjim danima života Edgara Alana Poa, a pored Džona Kjuzaka, u filmu igraju Luk Evans i Alis Iv, dok manju ulogu ima i Sergej Trifunović.

Inače, brojni prolaznici juče nisu mogli da priđu mestu snimanja, pa čak ni delu obližnjeg Pionirskog parka, gde je bilo raspoređeno obezbeđenje.

Izvor: Blic.rs
Foto: D.Goll

Pogledajte još