Partizan želi da popravi utisak u LŠ

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Fudbaleri i stručni štab Partizana otputovali su u London, na utakmicu sa Arsenalom u poslednjem kolu Grupe H, sa ciljem da poprave utisak u Ligi šampiona.

Partizan je jesenji deo takmičenja u Super ligi Srbije završio na prvom mestu, sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, ali u Ligi šampiona ove sezone nije osvojio nijedan bod.

"Zaslužili smo da zimujemo na liderskoj poziciji, jer smo postizali između tri i pet golova na svakoj utakmici. Više mi znači učinak tima, mada sam zadovoljan i svojim. Sada moramo da se koncentrišemo na Arsenal, da popravimo utisak u Ligi šampiona", rekao je fudbaler Partizana Almami Moreira pre polaska u London, preneo je sajt crno-belih.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da svi igrači moraju da pruže maksimum, iako utakmica protiv Arsenala nema takmičarski značaj.

"Ostaje nam samo utakmica sa Arsenalom, koja nema takmčarski značaj. Moramo da pružimo maksimum, pogotovo mladi igrači, moraju da se dokažu. Suvišno je pričati o Arsenalu, daćemo sve od sebe i pokušati da im pariramo koliko je to moguće", rekao je Krstajić.

Partizan je osvojio jesenju titulu u Super ligi, Arsenal je prvi u Premijer ligi, a Krstajić smatra da njegova ekipa ima šanse protiv velikog favorita.

"Nažalost, nismo uspeli da osvojimo bod, ali imamo šansu u sredu protiv favorita. Moramo da se opustimo, jer nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv vrhunskih igrača, Arsenal je veliki klub, idemo da damo svoj maksimum, možemo da ostavimo dobar utisak", rekao je on.

"To će biti derbi Engleske i Srbije. Mi smo prvi u našoj ligi, a oni su prvi u Premijer ligi", dodao je Krstajić kroz osmeh.

Odbrambeni igrač Partizana Stefan Savić, koji je bio na probi u Arsenalu, rekao je niko ne sme da preti "tobdžijama", ali da crno-beli žele da izvuku povoljan rezultat.

"Trenirao sam na tom stadionu, ali to nema veze sa utakmicom. Želja nam je da se u poslednjem meču ove godine predstavimo u najboljem svetlu. Arsenalu se ne može pretiti, to je dobra ekipa u samom vrhu evropskog fudbala, ali želimo da izvučemo povoljan rezultat i popravimo utisak", rekao je Savić.

Savić je sa reprezentacijom Crne Gore odigrao protiv Engleske 1:1 na Vembliju, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Mladi fudbaler rekao je da njegova ekipa rasterećeno ulazi u meč, ali da je važno da izdrži početni pritisak Arsenala.

"Rasterećeno ulazimo u meč. Možemo da obećamo da ćemo se boriti do poslednjeg daha, svi znamo šta nas tamo očekuje. Igrao sam sa reprezentacijom Crne Gore na Vembliju, izvukao povoljan rezultat, nadam se da će tako da bude i sutra", rekao je on.

Utakmica Arsenal - Partizan igra se u sredu od 20.45, a u drugom meču Grupe H igraju Šahtjor - Braga.

 

Pogledajte još