Kljajević osuđen na godinu dana

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Specijalni sud osudio je u utorak bivšeg predsednika Trgovinskog suda Gorana Kljajevića na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u postupku koji je razdvojen od predmeta nazvanog "Stečajna mafija".

Istom presudom koje je izreklo sudsko veće sa Dušanom Vojnovićem na čelu, nekadašnja sudija tog suda Delinka Đurđević oslobođena je optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Kljajević je, po obrazloženju presude, tokom 2001. godine prekoračio ovlašćenja kao vršilac dužnosti Privrednog suda u Beogradu tokom privremenih mera u Poštanskoj štedionici.

Takođe, Kljajević je omogućio da se za vršioca dužnosti direktora Poštanske štedionice upiše Jelica Živković koja je takođe optužena u procesu "stečajna mafija", a na štetu Bojana Stanivukovića.

Kao organizatori "stečajne mafije", osim Kljajevića, okrivljeni su i advokat Nemanja Jolović, direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević i bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović koji je u bekstvu.

Pogledajte još