Kristić više nije trener Crvene zvezde

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da je odlučio da prekine saradnju sa trenerom Aleksandrom Kristićem.

"Kada je Aleksandar Kristić, posle ostavke Ratka Dostanića, preuzeo prvi tim Crvene zvezde, postigli smo dogovor da po završetku jesenjeg dela sezone razgovaramo o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone koja je urađena, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Kristić je na klupu Zvezde došao letos, posle eliminacije od Slovana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Trebalo je mnogo upornosti i truda da se igračima vrati samopouzdanje. Velikim klubovima kakva je Crvena zvezda plasman u Evropu tokom leta odredi jesenji deo sezone. Zato je ova jesen bila veoma teška za klub kako zbog pritiska javnosti, tako i zbog pritisaka druge vrste kojima je Zvezda bila izložena. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate", istakao je beogradski klub.

Crveno-beli su jesenji deo Super lige završili na drugom mestu sa pet bodova manje od Partizana.

"Bez obzira na sve što je postignuto, Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Ovaj predlog biće upućen Upravnom odboru Kluba koji će o njemu raspravljati na prvoj narednoj sednici", navodi se u saopštenju.

Kristić će ostati da radi u klubu, a Crvena zvezda će u narednom periodu saopštiti ime novog trenera.

Pogledajte još