Pirotski Tigar najbolji izvoznik

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Kompanija Tigar tajers (Tayers) iz Pirota dobila je u utorak nagradu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za izvoznika godine jer je na inostranom tržištu prodala 92,6 odsto proizvoda, povećala broj zaposlenih i investirala u proizvodnju.

Za najbolji izvozni proizvod nagrađena je kompanija Aling-konel iz Bačke Palanke za program instalacionih sklopki, priključnica i razvodnih kutija.

Kompanija Kvadra grafik iz Beograda je dobila nagradu SIEPA za osvajanje novog tržišta karticama za mobilne operatere. Nauspešniji izvoznik među malim i srednjim preduzećima je proizvođač nameštaja "Kolarević" iz Pojata. Ta firma je 90 odsto proizvodnje izvezla u Nemačke, Austrije i Španije.

Specijalna nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća pripala je kompaniji Ajs krim faktori (Ice cream factory) iz Nove Pazove za izvoz sladoleda u Rusiju i preduzeću FSO Goša iz Simićeva za uspešnu prodaju auto mešalica za beton u SAD, Nemačku, Brazil, Belgiju i Indiju.

Pogledajte još