Pritvor do mesec dana za osumnjičene huligane

0

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Viši sud u Beogradu saopštio je u utorak da je istražni sudija doneo rešenje o određivanju pritvora do mesec dana protiv 21 osumnjičenog za napad na stadion "Marakana".

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Viši sud u Beogradu saopštio je u utorak da je istražni sudija doneo rešenje o određivanju pritvora do mesec dana protiv 21 osumnjičenog za napad na stadion „Marakana“.

U saopštenju se navodi da je istražni sudija Višeg suda doneo rešenje o određivanju pritvora „zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove to delo“.

Istražni sudija saslušao je osumnjičene 6. decembra i protiv njih doneo rešenje o sprovođenju istrage „zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom mestu.“

Grupa od oko 150 huligana sa obeležjima fudbalskog kluba „Partizan“ naoružani kamenicama, motkama i sekirama napala je u subotu, 4. decembra severnu tribinu stadiona „Marakana“. Policija je privela 33 osobe, a 21 punoletnu osobu zadržala je u pritvoru do 48 časova.

(Kra)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.