Rodić: Postupak protiv mene je lični Dinkićev progon

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Pokretač dnevnog lista Kurir Radisav Rodić negirao je u utorak krivicu za zloupotrebu službenog položaja i optužio potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da ga "lično progoni" u postupku koji je inicirala i dirigovala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

"Postupak protiv mene je lični Dinkićev progon. Posle svakog teksta o Dinkiću u Kurir je dolazila finansijska kontrola. Optužnica je neosnovana i nije činjenično tačna, a ja sam bez razloga u pritvoru", rekao je Rodić na početku suđenja po optužnici koja ga tereti da je oštetio budžet za gotovo milijardu dinara.

Rodić je naveo i da, po njegovom mišljenju, deo tekstova o Dinkiću "nije bio u redu", ali da nije on uređivao novine, nego urednici.

Optuženi je naveo da je krivični postupak protiv njega "posledica okolnosti" da je godinama bio vlasnik listova Glas javnosti i Kurir i da u određivanju uređivačke politike nije hteo da podlegne pritiscima političara, tajkuna i drugih koji nisu hteli da se mediji bave kritičkom analizom njihovog delovanja na javnoj sceni.

Pogledajte još