Dani Njujorka u Ustanovi kulture Parobrod

0

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) – Dani Njujorka, na kojima će biti organizovano niz kulturnih manifestacija, biće održani pod nazivom "Beograd-Bruklin/Dorćol-Menhetn" od 11. do 14. decembra u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu.

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) – Dani Njujorka, na kojima će biti organizovano niz kulturnih manifestacija, biće održani pod nazivom „Beograd-Bruklin/Dorćol-Menhetn“ od 11. do 14. decembra u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

U saopštenju organizatora se navodi da će prvog dana manifestacije biti otvorena izložba fotografija Viktora Šekularca, koji živi i radi u Njujorku, a 12. decembra biće organizovano multimedijalno veče pod nazivom „New York is a woman – grad i književnost“.

U okviru Dana Njujorka biće prikazani filmovi reditelja Vejna Vanga i Pola Ostera „Dim“ (Smoke), „Blue in the face“ i „Centar sveta“ (The centar of the world), a poslednjeg dana manifestacije nastupiće bend Atomik sanset.

Dani Njujorka su podržani od Kulturnog centra „American corner“ u Beogradu, a manifestacija ima za cilj da napravi paralelu između Beograda i Bruklina i da predstavi kulturnu scenu Njujorka u srcu Dorćola.

Ulaz na sve događaje tokom Dana Njujorka je slobodan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.