Ukinut imunitet Ivi Sanaderu

ZAGREB, 9. decembra 2010. (Beta) - Sabor Hrvatske u četvrtak je jednoglasno ukinuo poslanički imunitet bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tražio je preko Državnog tužilaštva da se Sanaderu oduzme imunitet, odnosno odobri njegovo lišavanje slobode zbog udruživanja radi činjenja krivičnih dela i zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Policija je saopštila da će iskoristiti svaki zakonski instrument pa i raspisivanje međunarodne poternice kako bi se osiguralo prisustvo okrivljenog u krivičnom postupku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši premijer Ivo Sanader u četvrtak pre podne napustio Hrvatsku preko graničog prelaza sa Slovenijom, Bregana, navodeći da u tom trenutku nije bilo pravne osnove da mu se spreči izlazak iz zemlje.

Prema nezvaničnim informacijama medija, Sanader je navodno posle podne iz Ljubljane odleteo za London. On je za Večernji list izjavio, preko sms poruke, da je na ranije planiranom putu i da će se odazvati pozivu tužilaštva.

Pogledajte još