Jovanović: Nismo se snašli

TEL AVIV, 9. decembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da se njegova ekipa nije snašla pred agresivnom igrom Makabija, te je taj izraelski tim zasluženo pobedio.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Makabija sa 76:62, utakmicu osmog kola Grupe A u Evroligi.

"Nismo se snašli pred njihovom stvarno agresivnom odbranom po celom terenu i jako agresivnim napadom. Takvu odbranu pretvaraju u lake poene. Kada smo uspevali da odbranimo kontru i uđemo u odbranu, ostvarivali su dosta drugih napada, jer su bili vrlo agresivni u skoku", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Tel Avivu.

"Makabi ima mnogo kvalitetnih pojedinaca uklopljenih u sjajan kolektiv, zbog čega su jako opasan protivnik. Čestitam im na pobedi", dodao je Jovanović.

Trener Makabija Dejvid Blat rekao je da je njegov tim želeo da pobedi Partizan, kako bi osvojio prvo mesto u Grupi A i dodao da je veoma zadovoljan nastupom svoje ekipe.

"Ušli smo veoma odlučni u ovaj meč, sa željom da završimo takmičenje na prvom mestu u grupi. Imali smo dve velike prednosti u ovoj utakmici. Prva je to što smo igrali na svom terenu, a naš teren je, kao i Pionir, velika prednost. Zatim, u odbrani smo bili toliko dobri, da je bilo kom timu teško da igra protiv nas", rekao je Blat.

"Uradili smo dobar posao, izbacili smo Partizan iz njegovog ritma, ali igrači nisu odustajali, pokazali su da imaju sjajan karakter. Izuzetno poštujem Partizan, njegovu organizaciju i ono što predstavlja. Jednostavno, bili smo bolji tim", dodao je on.

Upitan kako će motivisati igrače za narednu utakmicu sa Himkijem, koja bi mogla da bude odlučujuća za Partizan, Blat je rekao da će njegova ekipa igrati pošteno.

"Moramo da poštujemo sve protivnike u ovoj grupi, jer pobeda ili poraz može da utiče na raspored i sudbinu drugih timova. Igraćemo jako i nadam se isto kvalitetno kao i sada. Naravno da ćemo podeliti minute, to smo radili i sada pošto su nam igrači povređeni", rekao je trener Makabija.

"Igraćemo pošteno i uraditi sve što možemo da pobedimo. Imam mnogo 'gladnih' igrača koji ne vole da gube. To bi trebalo da pomogne", dodao je Blat.

Pogledajte još