Farmaceutska kompanija pokušala da izbegne pravdu

0

LAGOS, 10. decembra 2010. (Beta-AP) – Diplomatska depeša američke ambasade u Nigeriji, koju je objavio Vikiliks, otkriva da je farmaceutska kompanija Fajzer unajmila detektive da otkriju "umešanost u korupciju" bivšeg nigerijskog glavnog tužioca.

LAGOS, 10. decembra 2010. (Beta-AP) – Diplomatska depeša američke ambasade u Nigeriji, koju je objavio Vikiliks, otkriva da je farmaceutska kompanija Fajzer unajmila detektive da otkriju „umešanost u korupciju“ bivšeg nigerijskog glavnog tužioca.

Cilj je bio da se osujeti predmet koji je taj tužilac vodio zbog smrti jedanaestoro dece, izazvane testiranjem lekova kompanije Fajzer 1996. godine.

U depeši se navodi razgovor od 9. aprila 2009. koji je osoblje ambasade imalo sa predstavnikom Fajzera u Nigeriji koji im je rekao da je Fajzer doturio inkriminisane informacije nigerijskim novinama o tužiocu i da su imali „još mnogo takvih podataka“.

U maju 2009, Fajzer i nigerijska vlada dogovorili su poravnanje vredno 75 miliona dolara zbog slučaja testiranja lekova za meningitis.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.