PUPS može i sam na izbore

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) može samostalno da pređe census i uđe u parlament na narednim izborima, ali će razgovarati o saradnji sa svima koji podržavaju socijalni program stranke, istakao je predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić.

"Siguran sam da PUPS, zahvaljujući svemu što radi, ima dovoljno snage i kadrovskog potencijala da uđe u skupštinu bez saveza sa bilo kim, ali to nikako ne znači da nećemo ući u koaliciju sa nekom od partija. Sa kim i kako, to neće zavisiti samo od nas nego i od njih", istakao je Krkobabić u intervjuu agenciji Beta.

On je izrazio spremnost PUPS-a da razgovara sa svim stranakama, i vladajućim i opozicionim, ukoliko dele viziju i podržavaju socijalni program koji "obezbeđuje socijalno-ekonomsku sigurnosti svih građana a posebno socijalno ugroženih, društvo bez diskriminacije, organizovanog kriminala, korupcije i potpunu ravnopravnost građana bez obzira na veru ili naciju.

Krkobabić je dodao da PUPS podržava evropski put Srbije sa težnjom za što skoriji ulazak u evropsku zajednicu naroda, ali i punu saradnju sa svim zemljama sveta, pre svega SAD, Rusijom, Kinom i Brazilom, kao i sa zemljama u neposrednom okruženju.

Pogledajte još