Živojinović želi novi mandat u savezu

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović potvrdio je da će se kandidovati za novi mandat na toj funkciji i dodao da ne razmišlja o potencijalnim rivalima u izbornoj trci.

"Posle svega postignutog prirodno je da ću se kandidovati za još jedan mandat od četiri godine, kako bih završio započeto, pre svega na izgradnji Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu", kazao je Živojinović u saopštenju TSS.

Dobijanje svih potrebnih dozvola za izgrađnu tog centra i prošlonedeljno osvajanje Dejvis kupa Živojinović je i izdvojio kao najveće uspehe savezom pod njegovim vođstvom.

"Sve to smo uspeli da izguramo... u vreme ozbiljne finansijske krize u svim segmentima društva, a poznato je da se Savez finansira iz budžeta i da je vrlo malo mogućnost naći dodatne načine da se svi programi finansijske pokriju", podsetio je Živojinović.

Izborna Skupština održaće se do kraja godine, a mediji su spekulisali da bi Živojinovićev protivkandidat mogao da bude otac Novaka Đokovića. Srđan Đoković je negirao takvu mogućnost, ali je istakao da sadašnje rukovodstvo saveza nije zaslužno za osvajanje Dejvis kupa.

Đoković je naveo i da je prihvatio da učestvuje u rekonstrukciji TSS, "na molbu ljudi koji će biti članovi novog Upravnog odbora".

Živojinović se, medjutim, nije uzbudio.

"Za Skupštinu imam pripremljen plan i program aktivnosti u naredne četiri godine, realan, bez obećanja koja se ne mogu ispuniti...Ne razmišljam o protivkandidatima, ne znam ni ko su, ni da li ih uopšte ima. Znam šta sam do sada uradio, znam šta još mogu da uradim i to je sasvim dovoljno da se opet kandidujem za mesto predsednika TSS", istakao je Živojinović.

Pogledajte još