Za Telekom Srbije zainteresovano sedam kompanija

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Ukupno sedam kompanija prijavilo se u roku za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije, saopštilo je u petak Ministarstvo finansija Srbije.

Kako se precizira u saopštenju, to su kompanije Dojče telekom (D e u t s c h e), Frans telekom (France), Telekom Austrija, Amerika movil (America), Veder investments (Weather), Turksel (Turkcell) i Vimpelkom (Vimpelcom).

Uvidom u podnetu dokumentaciju, tenderska komisija je zaključila da je svih sedam kompanija kvalifikovano za učešće na tenderu, ističe se u saopštenju. Sledeći korak u postupku prodaje većinskog paketa akcija Telekoma Srbije je uplata i dostava dokaza o uplati koja će omogućiti uvid u dokumentaciju srpske telekomunikacione kompanije, ističe se i dodaje da rok za to nije predviđen.

"Sve kompanije imaju rok do 21. februara 2011. da dostave obavezujuću ponudu za kupovinu Telekoma Srbije, a ukoliko bude više ponuda, krajem februara biće organizovana aukcija pred televizijskim kamerama", kazao je državni sekretar Ministarstva finansija Vuk Đoković.

Pogledajte još