Mutu odbio da potpiše ugovor sa Fiorentinom

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Fudbaler Fiorentine Adrijan Mutu rekao je da je odbio da potpiše novi petogodišnji ugovor sa tim italijanskim klubom.

"Klub mi je ponudio da produžim ugovor na pet godina, ali rekao sam im da želim da igram još tri godine", rekao je Mutu italijanskim medijima.

Mutu je rekao da želi da završi karijeru u Fiorentini.

"Želim da završim karijeru u Fiorentini. Nadam se da će se to dogoditi. Ne želim da predvidjam neke druge stvari", rekao je on.

Mutu je 2004. godine suspendovan jer su njegovi doping rezultati bili pozitivni na kokain. Njegov tadašnji klub Čelsi ga je zbog toga otpustio, a on je nakon toga prešao u Juventus, a zatim u Fiorentinu.

Čelsi nije dobio nikakvu odštetu, pa je vlasnik "plavaca" Roman Abramovič pokrenuo sudski spor pred Svetskom fudbalskom federacijom (FIFA), koja je presudila u korist kluba. On se nakon toga žalio Sudu za sportsku arbitražu, ali je taj sud potvrdio presudu.

Mutu je zatim pokušao pred sudom u Švajcarskoj, ali mu je taj sud ove godine naložio da plati Čelsiju kompenzaciju od 17 miliona evra.

Mutu je rekao da to ne može da plati, zbog čega bi mogao da bude doživotno suspendovan iz fudbala.

"Devet meseci suspenzije, problemi sa Čelsijem... Ali nijednog trenutka nisam razmišljao da prekinem karijeru", rekao je Mutu.

Pogledajte još