Fanovi u "1001 noći"

Nakon završetka turske serije „1001 noć“, glavni glumci Berguzar Korel (Šeherezada) i Halit Ergenč (Onur) posetili su Beograd. Novinari su imali priliku da razgovaraju sa njima, a fanovi da se slikaju i uzimaju autograme.

U nagradnoj igri na Televizija „Prva“ njih pedestak bili su srećne ruke. Naime, oni su fanovi serije "1001 noć", koji su dobili priliku da se u subotu ujutru upoznaju sa svojim omiljenim glumcima. Dolaze iz Pančeva, Požarevca, Kraljeva, Borče... Upoznavanje je oko 11 časova, ali su i pre 10 počeli da se okupljaju. Bilo je i mladih i starijih, žena, ali i muškaraca. Stariji čovek došao je iz Kraljeva, i specijalno za njih doneo rakiju. Jedna žena u ruci drži buket cveća... Svi čekaju, bez panike i vriske, da na njih dođe red.

Popularni glumci imaju svoje obezbeđenje koje ih prati u stopu.

Odgovarali su na novinarska pitanja o srpskoj hrani koja im se dopala, o šopingu i šminkanju koja glumica ne voli. O Emini Jahović koju znaju iz turske serije, a pre svega kao suprugu Mustafe Sandala. Halit Ergenč je otkrio da snima istorijsku seriju, koja će početi sa emitovanjem u januaru.
Rekli su i da bi voleli da sarađuju sa Emirom Kusturicom, i upoznaju srpske glumce.

Međutim, na pitanja o tome da li misle da je serija zbližila dve zemlje čija je ranija istorija poznata, kao i da li su čuli da se u Hrvatskoj, u seksi šopovima, prodaju igračke pod nazivom „Onur“ (Nedeljnik Vreme, tekst „Turska u mom srcu“), došlo je do negodovanja, i na ta pitanja nije odgovoreno.

Onur i Šeherezada u Beograd stigli su u četvrtak, 9. decembra, a u subotu popodne vraćaju se za Tursku. Odseli su u predsedničkom apartmanu hotela Hajat, u kome jedno noćenje košta hiljadu i po evra.

Njihov dolazak pomno prati i Hrvatska štampa, odnosno Tportal.

Ovih dana, Prva srpska najavljuje početak još jedne turske sapunice "Kad lišće pada". Pomama za turskim serijama se nastavlja, i to ne samo u Srbiji, već i u većini zemalja na Balkanu.

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još