"Crnogorac" Predrag Bjelac i njegov gej sin

Naš glumac sa uspešnom inostranom karijerom - Predrag Bjelac, igra glavnu ulogu u nemačkom filmu “Saša”, koji je režirao Denis Todorović, nemački reditelj takođe našeg porekla.

Film čija je radnja istinita govori o tome kako gastarbajterska ex-Yu porodica preživljava saznanje da im je stariji sin homoseksualac. Bjelac igra oca, konzervativnog Crnogorca.

- Ovaj film je bio način da Denis Todorović, reditelj, otkrije svom ocu Crnogorcu i majci Čehinji da je on gej - otkriva Bjelac u razgovoru za “Blic”.

Predrag Bjelac, koji živi u Pragu, a svetsku slavu je stekao ulogom u “Hari Poteru”, kaže da posebnu draž filmu daje multietničnost njegovih aktera. Glavne uloge igraju glumci iz svih krajeva bivše Jugoslavije, uglavnom iz mešovitih porodica.


- Film je tragikomedija i ma koliko smo se trudili da ovi naši gastarbajteri budu moderni, nismo mogli da ih lišimo prepoznatljivih manira - uz smeh kaže Bjelac za "Blic", jer i on u neku ruku spada u gastarbajtere budući da živi i radi u Pragu.

- Svako jutro se budim uz našu televiziju, beogradski jutarnji program, a onda se pred vratima zamislim da li sam se adekvatno obukao i treba li mi kišobran, jer i vremensku prognozu gledam beogradsku - smeje se Bjelac.

Njegov lik u filmu “Saša” je, kaže, relativno prost i primitivan. Neostvareni je košarkaš, sanja da se vrati u Crnu Goru, ima neki pab u Nemačkoj, loš brak i decu koju očigledno ne poznaje.

- Crnogorac, jadan, ne sanja da mu je sin gej, jer ovaj ko bajagi ima devojku Kineskinju. Kada sazna, puca na sinovljevog partnera, ali greškom ubija svog mlađeg sina. Film govori i o našem eks jugoslovenskom mentalitetu, ali i o gej ljubavi, za koju i u dalje u 21. veku ne postoji razumevanje - objašnjava Bjelac u razgovoru za "Blic".

Pogledajte još